100% mogelijk gemaakt door het Varken

ZIT JE HAAR GOED?

Je haar. Wapperend in de wind, golvend op je schouders, stijlvol opgeschoren tot nét boven je oren. Fris gewassen, fraai geföhnd. Je bent klaar voor een selfie. Of voor een avondje stappen. Dat wordt knorren van plezier. Helemaal goed. Maar, uh, wat heeft die krulstaart daar mee te maken?

Denk je aan het varken, dan denk je aan uitgebakken spek of aan spareribs grillen op de BBQ. Of aan die puur Hollandse geur van erwtensoep, terwijl je je baantjes draait op een gezellige ijsbaan. Mooie belevenissen. Met dank aan de biodiversiteit. Maar met je haar heeft dat geen bal te maken. Ook dat varkentje gaan we wassen.

Boenwas, kleurpotloden, de verf waarmee je je woonkamer een nieuwe look geeft. Tandpasta, bodylotion, antirimpelcrème. Dat het zo soepel smeert en mooi glanst, is te danken aan glycerine. Dat halen cosmeticaboeren uit varkensvet. En het geheim van glanzend haar, na die weldadige wasmassage in de kappersstoel? Jazeker, glycerine. Geloof het of niet, varkensvet maakt alles mooier. En zachter.

ZONDER BIODIVERSITEIT VALT ER NIKS TE BELEVEN