100% mogelijk gemaakt door de Regenworm

POTJE VOETBAL

Met je harde noppen op de grasmat, met je soulmates in het stadion. Hoe je het ook beleeft, er gaat niets boven een lekker potje voetbal. En hoe malser het gras, hoe spectaculairder die sportieve sliding. Als de bodem goed is, is het hele speelveld goed.

Niet zo gek dus, dat de terreinmeester van de Belgische voetbalclub KVK Ieper meer dan honderd kilo regenwormen op zijn kletsnatte velden liet kieperen. Dankzij deze slimme schijnbeweging kunnen de sterspelers van Ieper weer schitteren. Zelfs als de regen met bakken uit de lucht plenst, blijft het veld bespeelbaar. Dankzij het ingenieuze, natuurlijke kanalenstelsel van de regenworm.

Ze schoppen nog geen deuk in een pakje boter, maar wat kunnen ze graven, die gladde jongens. Samen woelen ze tonnen grond om. Ze zorgen voor lucht en plantaardige mest. Zonder regenworm geen mals gras. Zonder mals gras geen lekkere pot voetbal. Denk daar maar eens over na, de eerstvolgende keer dat je je club aanvuurt of na een sliding over de grasmat kronkelt.

ZONDER BIODIVERSITEIT VALT ER NIKS TE BELEVEN